ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN BÖLÜM HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULARTüm Duyurular
13
TEM

Üniversite sınavına girmiş olup tercih yapacak öğrenciler için Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü hakkında sıkça sorulan soruları ve cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. Detaylı bilgiler için lütfen iletişime geçiniz.

 

1. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi'nin çalışma alanları nelerdir?
Cevap 1. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz başta tersaneler olmak üzere bir çok sanayi kuruluşunda çalışabilmektedir. Loyd kuruluşları, yat tersaneleri, dizayn ofisler, gemi yan sanayi firmaları, ar-ge departmanları vb. gibi birçok alanda çalışabilmektedir. Ana çalışma alanları karadadır.

 

2. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mezunları denizde çalışabilir mi?
Cevap 2. Bölümümüz öğrencileri lisans öğrenimi süresince fark derslerini alarak denizde makine vardiya zabiti olarakta çalışabilmektedirler. Bu tamamen isteğe ve tercihe bağlıdır.

 

3. Bu bölümde üniforma zorunluluğu var mıdır?
Cevap 3. Bölümümüzde üniforma zorunluluğu yoktur.

 

4. Bölüm YTÜ'nün hangi kampüsündedir?
Cevap 4. Bölümümüz Yıldız Kampüsü'nde bulunmaktadır. Yeni başlayan öğrencilerimiz hazırlık ve servis dersleri için 2. sınıfa kadar Davutpaşa Kampüsü'nde öğrenim görmektedir. Diğer bütün bölüm dersleri Yıldız Kampüsü'ndedir.

 

5. Bölümün öğretim dili nedir?

Cevap 5. Bölümümüz derslerinin en az %30’unun İngilizce dilinde alınma zorunluluğu vardır.  Bölümde İngilizce hazırlık zorunludur.

 

6. Bölümde staj yapma zorunluluğu var mıdır?
Cevap 6. Bölümümüzde 3 adet (20x3 iş günü) zorunlu staj mevcuttur. Bunlarla ilgili bölümümüz ve Gemi Mühendisleri Odası öğrencilerimize staj bulma konusunda yardım etmektedirler.

 

7. Bölümün yurt dışı imkanları nasıldır?
Cevap 7. Bölümümüz anlaşmalı olduğu yaklaşık 20 üniversite ile öğrenci değişimi programı mevcuttur. Her dönem yaklaşık 20 öğrenci bu programdan faydalanarak yurt dışında eğitim olanağı yakalamaktadır.

 

8. Bölümün laboratuvar olanakları nelerdir?
Cevap 8. Fakülte bünyesinde öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dökebilecekleri laboratuvarlarımız mevcuttur. Dersler kapsamında bu laboratuvarlarda uygulamalar yapılmaktadır.

 

9. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği arasındaki fark nedir?
Cevap 9. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği'nin temel çalışma alanları gemilerdir. 4-6-8 aylık kontratlar ile Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak çalışmaktadırlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ise her türlü yüzen aracın tasarımı, projelendirilmesi ve inşaatı alanlarında, karada çalışmaktadırlar. İsteyen Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. öğrencileri fark derslerini alarak Gemi Makineleri İşletme Müh. gibi de çalışabilmektedirler.

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi
Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölüm Başkanlığı

 

Tel: 0212 383 2848

Fax: 0212 383 3021
Web: www.gim.yildiz.edu.tr