DERS KAYITLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!!!!!Tüm Duyurular
OCAK

Ders seçiminde dikkat edilecek hususlar:

NOT: 2.Öğretim öğrencilerinin kontenjan probleminden dolayı zorunlu haller dışında (çakışma vs.) dersleri kendi öğretim saatlerinden seçmeleri gerekmektedir. Ders kayıt döneminde ilgili öğrencilerin 1. öğretimden 2. öğretim derslerine geçişleri Bölüm tarafından sağlanacaktır.

1.      Ders kaydı yapacak öğrencilerin öncelikle YTÜ Ders Kayıt Kılavuzunu dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekmektedir.

2.      Öğrencilerin kontenjan taleplerini gimblm@yildiz.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir. Telefonla yapılan talepler dikkate alınmayacaktır.(Öğrenci no,ad-soyad, kaçıncı sınıf olduğu ve telefon numarasının maile eklenmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin olmadığı iletiler dikkate alınmayacaktır.)

3.      Kontenjan artışları (gerekli görüldüğü durumlarda) gün içerisinde belirli aralıklarla gerçekleştirilecek.

4.      Aşağıdaki mazeretler haricinde dilekçe ile ders ekleme talepleri kabul edilmeyecektir.

a.        2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı (2012 Güz döneminde birinci sınıfa kayıt yaptırmış olan öğrenciler dâhil) ve öncesi kayıtlı olup  2017  Öğretim Planındaki ön koşullu derslere tabi öğrenciler,

b.        2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi sonuna kadar mezun olabilecek durumda olup; 2017  Öğretim Planında ilave ön koşul eklenen derslere tabi öğrenciler,

c.        2017  Öğretim Planında  ilave ön koşul eklenen derslerden herhangi birisini daha önce (2017-2018 Güz döneminden önce) almış ve F0 haricindeki bir notla kalmış/geçmişöğrenciler,

d.        Hastalık, trafik kazası, tutukluluk vs. gibi durumlarda öğrencilerin durumlarını belirtilen, devlet kurumlardan alınmış belge veya raporla (En az 3 günlük) birlikte

Bölüm Başkanlığına başvurmaları halinde dilekçe ile ders alabileceklerdir.

5.   Öğrencilerin ders seçimi sırasında dikkatli davranmaları gerekmektedir. Yapılacak olan herhangi bir hatalı seçimi (yanlış gruptan ders alma, yanlış dersi alma vs. durumlarda) dilekçe ile düzeltme durumu söz konusu olmayacaktır.

6.    Ders seçimi haftasında öğrencileri kontenjanları takip ederek mutlaka derse kayıt olmaları gerekmektedir. Kontenjan yetersizliği mazeret olarak kabul edilmeyecek olup buna yönelik dilekçeler kabul edilmeyecektir.